Uilenstede heeft nu eigen kringloopwinkel

22-06-2018

Campus Uilenstede in Amstelveen heeft sinds kort een eigen kringloopwinkel, Kringloop De Boemerang.

Vertrekkende bewoners kunnen er hun nog bruikbare spullen kwijt en nieuwkomers kunnen er terecht om te kijken of er iets voor hun nieuwe kamer bijzit.

Een grote campus is natuurlijk een prima plek voor een kringloopwinkel. Op Uilenstede verdwijnen normaal gesproken veel nog bruikbare spullen in de vuilcontainer, van de vele internationale studenten die na hun tijdelijke huisvesting op de campus weer naar huis vertrekken, maar ook van andere verhuizende studenten. Het kan nu allemaal worden ingeleverd bij de kringloop, zodat andere bewoners er nog iets aan hebben.

De winkel kwam er dankzij een samenwerking van de Green Office (duurzaamheidsplatform van de VU), de gemeente, DUWO en Kringloopbedrijf De Boemerang, dat in Amstelveen nog twee andere kringloopwinkels heeft (aan de Maalderij 8 en de Binderij 27).

Tassen van spijkerbroeken
Behalve kringloopwinkel is De Boemerang op Uilenstede ook een zogenoemde ‘Third Place’, een ontmoetingsplaats, waar creatieve ideeën over duurzaamheid moeten ontstaan. Een zo’n idee wordt er al uitgewerkt: van oude spijkerbroeken worden tassen gemaakt, waarmee de winkel ook creatieve werkplaats is. Studenten kunnen er zelf als vrijwilliger werken (De Boemerang is altijd op zoek naar vrijwilligers).

Kringloopwinkel De Boemerang op Uilenstede is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.     

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden