Studentenkamers in UvA-pand aan Oudemanhuispoort

29-06-2018

In de Oudemanhuispoort, een monumentaal universiteitsgebouw in Amsterdam, komen 80 tijdelijke studentenkamers.

Vanaf begin 2019 zijn ze beschikbaar. Er zijn al kamers vanaf 200 euro…

De Oudemanhuispoort is een fraai historisch pand in het centrum van Amsterdam. Voorheen bood het onderdak aan de rechtenfaculteit (die naar de Roeterseilandcampus verhuisde) en momenteel wordt het gedeeltelijk gebruikt door de Faculteit der Geesteswetenschappen. De universiteit besloot het overige deel te bestemmen voor tijdelijke studentenhuisvesting en nam daarvoor DUWO in de arm. Aan de plannen wordt al geruime tijd gewerkt, maar ze werden vooralsnog opgehouden door vertraging bij de vergunningsaanvragen. Ook bleken omwonenden ongerust over mogelijke overlast. Onlangs verleende de gemeente de omgevingsvergunning. Daardoor kan DUWO nu onmiddellijk aan de slag met de ombouw tot studentenkamers.

Betaalbaar

De kamers, met gedeeld sanitair en keukens, zijn zeer betaalbaar. De goedkoopste zijn 200 euro per maand (exclusief servicekosten). De gemiddelde huur is 340 euro. De huurprijzen zijn afhankelijk van het oppervlakte van de kamers.  

In Centrum

Het stadsdeel Centrum is blij met de komst van de studentenkamers, vooral omdat het is gelukt om die juist in dit deel van de stad te kunnen realiseren. “Er is een groot tekort aan huisvesting voor studenten,” zegt Ilse Griek, dagelijks bestuurder van het stadsdeel Centrum. “Niet alleen in Centrum, maar in de hele stad. De ruimte om bij te bouwen in Centrum is beperkt, dus we zijn dan ook blij dat de Universiteit van Amsterdam haar eigen vastgoed inzet om tijdelijk studentenwoningen te realiseren.”

Om aan bezwaren van omwonenden tegemoet te komen worden uiteindelijk minder kamers in het pand gerealiseerd dan aanvankelijk de bedoeling was. Ook voor andere bezwaren uit de buurt is een oplossing gevonden, onder meer door een aanspreekpunt voor omwonenden in te stellen.

 

Interesse? Inmiddels zijn de kamers aan de Oudemanhuispoort allemaal verhuurd. Houd het aanbod van DUWO op ROOM.nl in de gaten.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden