Boekje huurrecht van Lsvb

LSVb wijst studenten de weg in huurrecht

15-05-2019

Met een begrijpelijk boekje over huurrecht voor studenten wil de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) studenten wegwijs maken in de wettelijke regelgeving rond de huur van kamer of woning. De behoefte is groot, merkte de studentenvakbond.

 

“Ja, we merken het dagelijks,” zegt Carline van Breugel, voorzitter van de LSVb. “Er is een grote kamernood, met een tekort van wel 50.000 studentenwoningen en er is veel mis op de huizenmarkt. Dat kan allemaal omdat studenten immers toch wel willen huren. Bij de LSVb krijgen we elke dag vragen binnen van studenten. Ze worden opgelicht, betalen teveel huur of worden hun huis uitgezet. We hebben zelfs constant medewerkers aanwezig om die vragen te beantwoorden.”

Tijd voor een boekje met voorlichting dus, vond de LSVb. Want het is niet handig om er zelf het wetboek op na te moeten slaan. Carline: “We wilden een boekje maken waarin het huurrecht op een begrijpelijke manier wordt verwoord. Waarin studenten kunnen lezen wat hun rechten zijn, wie er bijvoorbeeld verantwoordelijk is als hun raam stuk is, of je huurcontract in orde is, of ze niet teveel huur betalen enz.”

Het boekje ‘Huurrecht: hoe dan? Het huurrecht voor studenten’ staat als pdf op de website van de LSVb of is (op dezelfde pagina) voor € 7,50 te bestellen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden