Kantoor DUWO in Delft vanaf 14 februari minder makkelijk bereikbaar

05-02-2019

Het kantoor van DUWO Delft, tevens hoofdkantoor, is vanaf 14 februari minder makkelijk bereikbaar door de afsluiting van de Sint Sebastiaansbrug. Lees hoe je er het beste komt…

De Sint Sebastiaansbrug wordt vanwege de slechte staat vervangen door een nieuwe brug. Deze nieuwe brug is dan bovendien geschikt voor de aanleg van de trambaan voor tramlijn 19, die naar de TU Campus gaat rijden. De nieuwe Sebastiaansbrugbrug moet begin 2020 gereed zijn. Door de werkzaamheden is het kantoor van DUWO (naast de brug, Prof. Schermerhornstraat) langdurig minder makkelijk bereikbaar, met name vanuit het centrum.

Auto’s

Zo is het vanaf 14 februari niet meer mogelijk om per auto vanuit het centrum rechtstreeks naar het DUWO-kantoor te rijden. Auto’s moeten vanaf de Phoenixstraat flink omrijden via de Westlandseweg, de Prinses Beatrixlaan, de Kruithuisweg en de Schoemakerstraat. De autoroute vanuit Delft-Noord loopt via de Insulindeweg en de Oostsingel. Vanaf de snelwegen A4 en A13 zijn er minder problemen. Er staan borden richting de TU-wijk.

Fietsers en voetgangers   

Fietsers en voetgangers kunnen met een kleine omleiding wél vanuit het centrum naar het DUWO-kantoor. Ze kunnen gebruik maken van de Hambrug, de Kanaalweg, het fietspad langs het Mijnbouwplein en (na de weg te zijn overgestoken) het Kanaalpad. Het is niet meer mogelijk om over het fietspad langs de Schie onder de Sebastiaansbrug door te fietsen. Een andere mogelijkheid vanuit het centrum is: Oosteinde, Oostpoort, Oostpoortbrug, Kanaalweg.

Bus

De buslijnen 60 en 64 rijden vanaf 14 februari niet meer over Mijnbouwstraat en Julianalaan (halte Michiel de Ruijterweg). Ze rijden nog tot de Zuidpoort. Vandaar kun je naar het DUWO-kantoor lopen via bovenstaande route.

Werk aan Mijnbouwstraat en Poortlandplein

Tijdens de aanleg van de nieuwe brug zijn ook nog werkzaamheden gaande aan de Mijnbouwstraat. Die wordt aangepast voor auto- en fietsverkeer in twee richtingen. Bovendien wordt de riolering vervangen.

En er wordt gewerkt aan het Poortlandplein. Hier komen  nieuwe verkeerslichten en aparte fietspaden. De Michiel de Ruyterweg en een deel van de Julianalaan (langs de TU-faculteit Bouwkunde) worden autoluw.

 

Omleidingsroutes en informatie over de werkzaamheden kun je hier vinden.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden