Groot onderhoud Korvezeestraat met bewoners erin

14-10-2019

In negen maanden tijd wordt groot onderhoud aan het studentencomplex Korvezeestraat in de Delftse TU-wijk uitgevoerd. Bewoners kunnen er gewoon blijven wonen.

Het werk begint op 11 november. Vanaf dat moment wordt elk van de acht woonblokken van de Korvezeestraat in ruim vijf weken tijd voorzien van nieuwe badkamers, keukens en wc’s. Aan elke woning wordt zes dagen gewerkt. Naar verwachting is de hele klus eind augustus 2020 geklaard.

Tijdelijke voorzieningen voor bewoners

Het is een ingrijpende operatie, temeer daar die wordt uitgevoerd terwijl alle 528 bewoners in hun kamer of (zelfstandige) woning blijven wonen. Om het dagelijkse leven tijdens de verbouwing zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, worden voor het complex tijdelijke voorzieningen geplaatst. Zo kunnen de bewoners terecht in tijdelijke douchecabines en toiletten in de dagen dat aan hun badkamer en wc wordt gewerkt. Om te koken als de keuken in verbouwing is, komt er een tijdelijke keuken. En er komt buiten ook een tijdelijke studieruimte te staan.

 

Gasvrij?

Tijdens de verbouwing wordt verder geprobeerd om alle keukens gasvrij te maken, overigens afhankelijk van de wens van de bewoners (minimaal 70% moet vóór zijn). Als dat niet lukt, worden alle woningen in elk geval voorbereid op elektrisch koken (gasready). Momenteel wordt nog met de bewoners gesproken over de gasloze optie. Verder krijgt het complex LED-verlichting en duurzame thermostaatkranen in de nieuwe badkamers.

 

Verbetering en verduurzaming

De Korvezeestraat is een van de oudere studentencomplexen van DUWO. Het werd begin jaren tachtig gebouwd naar een ontwerp van de bekende architect Carel Weeber (die ook voor spraakmakende gebouwen als De Peperclip in Rotterdam en De Zwarte Madonna in Den Haag tekende). De studentenflat heeft 208 kamers en 320 zelfstandige woningen. Behalve met nieuwbouw is DUWO al geruime tijd bezig om de bestaande voorraad te verbeteren en te verduurzamen. Het gaat met name om de oudere studentencomplexen die DUWO in de jaren zestig, zeventig en tachtig bouwde. Die complexen zijn nog volop in exploitatie en ook in trek bij studenten. Wel zijn ze aan een opknapbeurt toe. Eerder werden al de Groene Toren op Uilenstede en Toren 7 van de Opaalcampus in Hoofddorp vernieuwd. De oude studentencomplexen worden (deels) vernieuwd en in alle gevallen verduurzaamd, zodat ze klaar (kunnen) zijn voor de energietransitie. Tegelijkertijd verhoogt DUWO voor alle vestigingen de investeringen in haar bestaande bezit.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden