Grondaankoop studentenwoningen Koepelgevangenis

04-06-2018

DUWO gaat grond aankopen bij voormalige Koepelgevangenis in Haarlem voor de ontwikkeling van een plan met 250 studentenwoningen.

DUWO is door de huidige eigenaar en de Haarlemse woningcorporatie Elan Wonen (die zelf op het terrein ca. 100 jongerenwoningen wil realiseren) gevraagd 250 studentenwoningen te ontwikkelen. De Koepel is een voormalige strafgevangenis, die tussen 1899 en 1901 werd gebouwd. Het is een van de drie koepelgevangenissen die Nederland rijk is en het gaat dan ook om een Rijksmonument. De Haarlemse koepelgevangenis werd ontworpen door justitiearchitect W.C. Metzelaar, die dat deed naar het voorbeeld van de (door zijn vader ontworpen) koepelgevangenissen in Breda en Arnhem. De locatie in Haarlem zo vlak bij de Koepelgevangenis is niet alleen bijzonder, maar ligt ook gunstig: in het centrum en vlakbij het station. Daarmee kan het dienen als overloopgebied voor de studenten die in de Amsterdamse regio studeren. De raden van commissarissen van beide woningcorporaties hebben onlangs groen licht gegeven voor de aankoop van de grond.

De volgende stappen bestaan uit het verder uitwerken van de plannen voor het academische onderwijs in het koepelgebouw, het organiseren van de financiering voor de herontwikkeling van het Koepelgebouw en het afronden van het integraal plan voor het gehele complex. De verwachting is dat deze planvoorbereiding en het ontwikkelbesluit circa twee, drie jaar tijd in beslag zullen nemen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden