Groen energielabel voor driekwart DUWO-woningen

06-02-2019

Driekwart van alle DUWO-woningen heeft inmiddels een groen energielabel. Dat blijkt uit een recent rapport over duurzaamheid.

DUWO is al een aantal jaren bezig met uiteenlopende initiatieven voor meer duurzaamheid in haar woningen. Onlangs zijn al die initiatieven op een rij gezet in een uitgebreid duurzaamheidsrapport. Daaruit blijkt dat 75 procent van de woningen inmiddels duurzaam genoeg is voor een groen energielabel. Het gaat hier met name om – niet onlogisch - de nieuwe(re) complexen met zelfstandige woningen. In Amsterdam beschikt zelfs 80 procent van de DUWO-woningen over het A-label.

Monumentenpanden

De rest van de woningen heeft nog geen energielabel. Dat zijn vooral de kamers in de oudere studentencomplexen. Overigens hebben die kamers wel alvast een theoretisch label gekregen. Dan blijkt dat 55 procent daarvan een groen label zou kunnen krijgen en slechts 28 procent het met een rood label zou moeten doen. Uiterlijk in 2023 moeten alle woningen in Nederland een meer of minder groen label hebben (A,B of C).

Dat geldt alleen niet voor monumentenpanden. Omdat het nu gebruikte energielabel niet is toegespitst op dergelijke panden, hoeven Rijksmonumenten en provinciale en gemeentelijke monumenten er geen te hebben. Bij DUWO is 3 procent van al het vastgoed Rijksmonument.

Zonder gas

Een andere opsteker uit het recente rapport is dat nu al bijna de helft van alle DUWO-woningen zonder gas functioneert. En van de rest is weer de helft relatief eenvoudig aan te passen naar aardgasvrij.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden