Gooi niks over de reling!

11-07-2018

Flessen, kratten, stukken hout en soms grotere dingen. Bij studentenflats gaan er soms voorwerpen over de reling.

Nu de zomer weer volop in het land is en er veel gezellige tijd op balkons wordt doorgebracht, wil DUWO er hier nadrukkelijk op wijzen hoe levensgevaarlijk het is om dingen naar beneden te gooien. Huurders die dit soort dingen toch doen, worden dan ook aangepakt. Je kunt zelfs je huurcontract kwijt raken…

Bij een studentenhuisvester maak je in dit opzicht aardig wat mee. Er komen soms vreemde dingen naar beneden bij studentenflats. Voorbeelden bij DUWO: een frituurpan, een barbecue, een winkelwagen (de gooiers van de laatste werden door de rechter uit hun woning gezet). Een anekdotisch geval in Delft van lange tijd geleden: een complete piano. Dat dergelijke dingen levensgevaarlijk zijn voor voorbijgangers op de grond ligt voor de hand. Maar ook de impact van kleinere vallende objecten kan zeer groot zijn en tot ongelukken leiden. Bedenk: zware en lichte voorwerpen vallen met dezelfde versnelling. Dat alles nog even afgezien van de overlast van troep op de grond.

Niks naar beneden gooien dus. Dat geldt overigens ook voor eventueel bezoek. Je bent als huurder wettelijk en contractueel verplicht de verantwoordelijkheid voor het gedrag van je bezoekers te dragen (artikel 7:213 van het Burgerlijk Wetboek en artikel 9.9. van de huurvoorwaarden van DUWO). Ook bij misdragingen van je bezoek kan je huurcontract worden ontbonden. Het gebeurde vorig jaar huurders bij wie het bezoek brand stichtte door een kerstboom in de fik te zetten.

Daarom deze dringende boodschap: zorg er ook deze zomer weer voor dat er niks over de reling gaat.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden