DUWO’s Greenteam bant milieuonvriendelijke ballon

26-06-2019

Nieuwe huurders en woningzoekenden op open dagen krijgen voortaan duurzame gadgets uitgereikt, zoals douchetimers. En er wordt geen gebruik meer gemaakt van milieuonvriendelijke ballonnen.

DUWO probeert op veel fronten te verduurzamen. Nieuwbouw is zonder meer duurzaam, bestaand vastgoed wordt verduurzaamd en huurders worden gestimuleerd zich duurzaam te gedragen. En sinds kort is er het Greenteam, dat binnen DUWO bekijkt of het allemaal wat duurzamer kan. Het eerste wapenfeit van het team is de invoering van meer milieuvriendelijke producten en gadgets. Zo krijgen nieuwe huurders dadelijk bijvoorbeeld een handig opvouwbaar tasje van gerecycled plastic in plaats van de kunststof shopper, een duurzame spons in plaats van kauwgom en een douchetimer in plaats van een zadelhoesje. Die gadgets zijn ook bedoeld om uit te reiken tijdens de open dagen.

Zwerfafval

Bij de grootschalige ontvangsten van internationale studenten betekent dat ook: geen feestelijke, maar milieuonvriendelijke ballonnen (met een plek in de top-5 van zwerfafval op stranden, waar veel dieren er slachtoffer van worden) meer. Ze worden vervangen door vlaggenlijnen. Verder krijgen de nieuwkomers appels en bananen geserveerd en worden koekjes en snoepjes worden voortaan in een schaal uitgedeeld in plaats van voor- en apart verpakt. Flesjes en blikjes worden te vervangen door Earthwater (verkrijgbaar in kartonnen verpakking).

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden