DUWO huisvest 9.200 studenten voor nieuw studiejaar

29-08-2018

Studentenhuisvester DUWO brengt tot 1 oktober bijna 9.200 studenten onder dak voor het nieuwe studiejaar 2018-2019.

Het gaat om studenten uit binnen- en buitenland.

In afgelopen weken was de grote instroom van nieuwe huurders in de studentencomplexen van DUWO. Ze werden door medewerkers van DUWO ontvangen in alle plaatsen waar de studentenhuisvester actief is: Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden. Wageningen en Deventer.

In totaal zijn tussen juni en eind september ca. 9.200 huurcontracten getekend. De meeste nieuwe huurders van DUWO zijn te vinden in Amsterdam. Daar zijn in genoemde periode ruim 3.700 huurcontracten verstrekt. In Delft gaat het in dezelfde periode om ruim 2.400 huurovereenkomsten. In Den Haag betrekken tot eind september ruim 1.600 studenten een DUWO-woning en in Leiden bijna 1.200. In Wageningen en Deventer, die samen een kleiner DUWO-filiaal vormen, zijn 380 huurcontracten vergeven.

Internationale studenten 
Bij de instroom voor het nieuwe studiejaar huisvest DUWO traditioneel voor het merendeel internationale studenten, die in augustus massaal arriveren. De Nederlandse studenten betrekken het hele jaar door DUWO-woningen, al zit ook hier de piek in de zomermaanden.

Vooral in Amstelveen (waar het Amsterdamse DUWO-kantoor staat) en Delft was het druk met de aankomst van de internationale studenten. Omdat zij vaak rechtstreeks van het vliegveld komen, probeert DUWO ze zoveel mogelijk centraal te ontvangen. Zowel in Amsterdam als Delft werden veel verschillende nationaliteiten gesignaleerd: studenten uit Italië, Spanje, de Verenigde Staten, Mexico, Polen, Oost-Aziatische landen, Duitsland, India, Pakistan enz. En ook met een flinke jetlag overheersten enthousiasme en blije verwachting. De ontvangst viel in goede aarde: “Ik vond het eerst een beetje vreemd om hier aan te komen,” zegt Tommaso uit Italië. “Maar dit welkom hier vind ik leuk, omdat er iemand klaarstaat om je te ontvangen die blij voor je is dat je hier bent gekomen. Dat maakt dat ik me ik me heel welkom voel…”  

In Amsterdam huisvest DUWO in de maand augustus 2.450 internationale studenten. In Delft gaat het om 1.440 huurders uit het buitenland, in Den Haag om 1.229, in Leiden om 469 en in Wageningen en Deventer om 76. In totaal verstrekte DUWO in augustus aan ruim 5.660 internationale studenten een huurcontract. De woningen worden verhuurd via de onderwijsinstellingen die daarvoor met DUWO jaarlijks contracten afsluiten voor de aantallen woningen die ze nodig hebben. Het gaat voor het overgrote deel om gemeubileerde en gestoffeerde huisvesting.

Bekijk hier een video impressie: https://youtu.be/GdLFmeMP10s 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden