Duurzame huurders met warme truien

Duurzame huurders met warme truien

21-01-2019

Uit een enquête onder DUWO-huurders blijkt dat bijna 70 procent van de respondenten zichzelf als (zeer) duurzaam inschat en een warme trui aantrekt om energie te besparen…

In totaal vulden bijna 1.100 studenten in DUWO-woningen de enquête over duurzaamheid in. Bij de vraag of ze zichzelf als duurzaam beschouwden gaf ruim 68 procent zichzelf een cijfer van 7 of hoger. Maar weinig huurders, 11.7 procent, gaven zichzelf een onvoldoende voor duurzaamheid.   

Hoe duurzaam de huurders (zeggen te) zijn, komt ook naar voren in antwoorden op andere vragen. Zo blijken ze een verlaging van de woonlasten niet te zien als de belangrijkste reden om een duurzame woning te willen huren. Dat is voor bijna 50% namelijk: tegengaan van klimaatverandering. Slechts 13,8 % ziet lagere woonlasten als belangrijke reden.

De drie belangrijkste maatregelen die ze zelf op grote schaal nemen om energie te besparen zijn: een warme trui aantrekken, verwarming niet hoger draaien en lichten uitdoen (70-85%). En zo’n 65% van de huurders blijkt  apparaten uit te zetten. Maar slechts 33% doet aan korter douchen.

Ze willen wel graag in grote mate – 85% - dat DUWO duurzame woningen verhuurt. Maar slechts een kwart  daarvan wil daar ook wat meer voor betalen, variërend van 1 tot 530(!) euro. Gemiddeld is dat ca. 31 euro.

Overigens beschouwen de huurders DUWO in veel mindere mate duurzaam dan zichzelf. Ruim de helft gaf zijn  huisbaas een onvoldoende voor duurzaamheid. Een kleine 20 procent beoordeelde DUWO met een dikke voldoende. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden