Diederik Brink nieuwe directeur Kences

02-10-2018

Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting, waar ook DUWO aan deelneemt, heeft een nieuwe directeur: Diederik Brink.

 

Diederik Brink is per 1 oktober de opvolger van Ardin van Mourik, die sinds kort directeur is van de PO-raad, de sectororganisatie voor primair onderwijs.

Brink was eerder werkzaam bij CNV Connectief als leidinggevende, coördinator en beleidsadviseur. Hij is initiatiefnemer van de leergang professioneel meesterschap, een speciaal traject voor startende leraren. Voor die doelgroep schreef hij tevens het boek ‘Van starter naar young professional’. Hij was bij het CNV o.a. (mede)verantwoordelijk voor internationale zaken, public affairs en de pilot en landelijke invoering van zomerscholen in het voortgezet onderwijs, een initiatief om het zittenblijven terug te dringen. Voor zijn werk bij het CNV heeft hij ervaringen opgedaan als docent in het mbo, in politiek Den Haag en diplomatiek Washington. Diederik Brink studeerde American Studies in Groningen en treedt regelmatig op als Amerikadeskundige in de media waar hij duiding geeft over ontwikkelingen in de politiek. 

Kences
Bij Kences zijn in totaal tien studentenhuisvesters aangesloten die samen 100.000 studentenwoningen aanbieden. DUWO is al sinds de oprichting in 1999 aangesloten bij Kences en werkt veelvuldig samen met de organisatie. Kences is zeer actief als het gaat om belangenbehartiging (er wordt veel bij de politiek gelobbied). Verder houdt de brancheorganisatie zich bezig met kennisontwikkeling, kennisdeling en gezamenlijke inkoop, veelal samen met de deelnemers.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden