DEEL VAN E. DU PERRONLAAN IN DELFT OPGEKNAPT

20-09-2018

Behalve aan de E. du Perronlaan worden ook aan de Roland Holstlaan en de Van Hasseltlaan woningen gerenoveerd.

In Delft zijn de eerste woningen van een grote opknapbeurt klaar: negentien woningen aan de E. du Perronlaan zijn onlangs gerenoveerd en worden inmiddels weer bewoond door studenten.

Behalve aan de E. du Perronlaan worden ook aan de Roland Holstlaan en de Van Hasseltlaan woningen gerenoveerd. Het gaat om woningen die al tien jaar of langer worden gebruikt voor de huisvesting van internationale studenten. De kamers en de inrichting zijn na jaren van intensief gebruik toe aan vernieuwing. Bovendien zijn in de afgelopen periode veel bestaande woningen voor internationale studenten uit exploitatie gegaan (bijvoorbeeld de spaceboxen, Poptahof en Marcushof). Die zijn inmiddels grotendeels vervangen door nieuwbouw (zoals International Student House en de Stieltjesweg). Nu die nieuwbouw klaar is, worden ook de bestaande woningen aangepakt.

Alle woningen worden geschilderd en stoffering, meubels en ander inventaris worden vervangen. Dat gebeurt in fasen. Zo worden aan de E. du Perronlaan volgend jaar weer zestien woningen opgeknapt. Aan de Roland Holstlaan wordt nu aan 75 van de 252 woningen gewerkt. Van de 191 woningen aan de Van Hasseltlaan zijn er 51 al eerder gerenoveerd. Momenteel worden circa 90 woningen opgeknapt. In de zomer van 2019 volgt de rest. De opknapbeurten gebeuren of in de periode dat de woningen in de zomer leeg staan of in groepjes van tien, waarbij de bewoners tijdelijk naar een wisselwoning gaan.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden