Deel Opaalcampus vernieuwd

25-07-2018

Een deel van de Opaalcampus in Hoofddorp is vernieuwd en verbouwd tot zelfstandige studio’s die voldoen aan de eisen van nu.

 

De verbouwing en renovatie werd uitgevoerd in Toren 7. Niet alleen werden de onzelfstandige woningen in het complex omgebouwd tot 62 zelfstandige studio’s, maar ook het interieur werd vernieuwd en lichter en ruimer gemaakt. Verder kwam er een duurzame energievoorziening.

Buitenterrein
De Opaalcampus werd tussen 1994 en 1996 gebouwd om studenten van de toenmalige luchtvaartschool in Hoofddorp te huisvesten. Tegenwoordig wonen er onder meer studenten van het eveneens in Hoofddorp gevestigde MBO College Airport van het ROC Amsterdam. DUWO kreeg het complex toen ze in 2005 fuseerde met studentenhuisvester Intermezzo. Aflopen jaren was er op de Opaalcampus weinig sociale samenhang, maar daar kwam eerder al flink verbetering in door een opknapbeurt van het buitenterrein en de komst van een ontmoetingsruimte voor bewoners. En afgelopen tijd werd dus Toren 7 omgebouwd en vernieuwd. Op het dak kwamen zonnepanelen en –collectoren voor warm tapwater en de kamers kregen CO2-gestuurde ventilatie. Met dat alles valt het complex nu binnen energie-index B.

De 62 zelfstandige woningen worden sinds half juli verhuurd. Aan de vroegere huurders, die tijdelijk elders onderdak hadden gekregen, en aan nieuwe huurders. De huurprijzen liggen tussen de € 310,25 en  € 316,84, incl. servicekosten, tv, internet na aftrek huurtoeslag vanaf 18 jaar.

Eén volledige gang is verhuurd aan het genoemde luchtvaartcollege van het ROC Amsterdam. Tevens zijn er woningen verhuurd aan de Gerrit Rietveld Academie.

Hoe het was en is geworden is te zien op deze video.

Foto: zonnepanelen zorgen in Toren 7 voor warm tapwater.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden