Erasmus Universiteit Rotterdam-ISS

De Erasmus Universiteit Rotterdam-ISS heeft een beperkt aantal kamers en appartementen gereserveerd voor haar studenten.

Kamers

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft kamers gereserveerd aan de Bazarlaan/Dorus Rijkersplein en Prins Hendrikstraat. Alle kamers zijn gemeubileerd. Je hebt je eigen douche en toilet, en je deelt de keuken met 4 of 8 studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam-ISS. Als je aankomt, liggen er een pakket beddengoed en een basis keukeninventaris voor je klaar. Op de inventarislijst kun je zien welke meubels er in je kamer staan.

Wat moet ik doen om aan een kamer te komen?

Volg de stappen hieronder, maar lees ook de Aanvullende voorwaarden.

  1. Meld je aan bij je onderwijsinstelling
  2. Zodra de onderwijsinstelling akkoord heeft gegeven, krijg je een e-mail waarmee je je DUWO account kunt activeren. Activeer je account.
  3. Log in en reserveer een kamer. Als je een kamer toegewezen krijgt, sla je deze stap over.
  4. Upload de gevraagde documenten. Zodra je documenten goedgekeurd zijn, krijg je een mail dat je online je contract kunt tekenen.
  5. Voordat je de huurovereenkomst kunt tekenen, moet je de eerste rekening betalen. De betaling is onderdeel van het digitaal tekenen van je contract.

Eerste betaling

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, moet je een eerste betaling hebben gedaan. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur en de administratiekosten. Deze eerste rekening betaal je online. Je kunt er ook voor kiezen het bedrag voor de hele huurperiode in één keer te betalen. Je betaling moet binnen 2 weken na je voorlopige reservering bij DUWO binnen zijn. Houd rekening met de verwerkingstijd van de bank.
Is je betaling niet op tijd binnen? Dan annuleren we je reservering.

Contract

Zodra je digitaal je contract getekend hebt, krijg je een email met je huurcontract als pdf-bestand. DUWO geeft alleen de sleutels uit als het contract getekend is. Zorg dus dat je je contract vóór de ingangsdatum ondertekend hebt.

Aankomst in Nederland

Je kunt je sleutels ophalen op het DUWO-kantoor. Breng een geldig identiteitsbewijs mee (een paspoort of ID-kaart).
Op de afgesproken datum (de ingangsdatum van je contract) kun je vanaf 13.00 in je kamer. Kom je eerder of buiten openingstijden van het kantoor, dan moet je zelf een slaapplaats regelen.
Valt de eerste dag van je contract in het weekend of op een feestdag? Dan kun je je sleutel op de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur ophalen.

Vroegtijdige beëindiging van contract

Als exchange-, bachelor- of masterstudent is het niet mogelijk je contract vroegtijdig te beëindigen.

In uitzonderlijke gevallen kan een contract na de ingangsdatum geannuleerd worden, maar alleen als de onderwijsinstelling dit goedkeurt.
Uitzonderlijke gevallen zijn: beëindiging van studie of werk wegens

  • dood, onverwachte ernstige ziekte of een ernstig ongeval van de huurder of eerste- of tweedegraadsfamilielid, of
  • onverwacht niet toekennen van een beurs of visum of het intrekken van de verblijfsvergunning (indien nodig) door de Nederlandse overheid, die maken dat studie of werk beëindigd moeten worden en Nederland verlaten moet worden.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden